onsdag 16. juli 2014

Kachumbari



Dette er en fantastisk god afrikansk salat som passer som tilbehør til mange forskjellige retter. Jeg fikk denne oppskriften av min venninne Miriam, som har bodd en del i Kenya og lager utrolig god afrikansk mat. Hemmeligheten er at alt skal finhakkes i veldig små biter, og den bør stå en liten stund i kjøleskapet før servering, slik at smakene får blandet seg godt. Det tar litt tid å kutte alt opp i små nok biter, men det er absolutt verdt tiden det tar!

 

 
1 bunt fersk koriander

1 grønn paprika

1 lite fedd hvitløk

1/2 rødløk

3 tomater (uten innmaten)

saften fra en lime

litt nøytral olje

en klype salt

 
Rens og finhakk paprika, løk, hvitløk, tomat og koriander i så små biter som mulig, bland i lime, olje og salt og sett i kjøleskapet i ca 20 minutter før servering.




 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar